Haber

Ordu’da 1 günde 10 açılış

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu, Fatsa ve Ünye’de yaptığı yatırımlar görkemli bir törenle vatandaşların hizmetine açıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da katılımıyla gerçekleşen toplu açılış törenine coşkulu bir kalabalık katıldı.

Ordu’yu gelecek yüzyıla hazırlayan, sosyal hayata, ekonomiye, istihdama, çevre ve yol yatırımlarına yeni bir yüz, özellik ve cazibe kazandıran Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği 10 yatırım Altınordu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda (Ordu Büyükşehir önü) Belediyesi) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla ziyarete açıldı.

Törende Altınordu’daki Büyük Melet Projesi, Cumhuriyet Mahallesi Manisiz Yaşam Merkezi, Sırrı Paşa Caddesi Rehabilitasyonu, Şahincili Mahallesi Erguvan Parkı; Ünye Bedesten İş Merkezi Atatürk Mahallesi Altyapı ve Üstyapı İşleri, Bisiklet Yolu; Kapalı Pazar Yeri, Bolaman Park Yaşam Merkezi, Kırıcı ve Beton Santrali’nin de aralarında bulunduğu 10 yatırımın resmi açılışı Fatsa’da gerçekleştirildi.

Kurtulmuş: “Ordu’ya her gelişimde kendimi yenilenmiş hissediyorum”

Programda konuşan TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, hem merkezi hükümetin hem de belediyelerin sunduğu hizmetlerin övgünün ötesinde olduğunun altını çizdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Ordu ilimizde ve ilçelerimizde yapılan hizmetlerde emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine güzel bir ülkede daha ileri adımların atıldığını, daha iyi yatırımların yapıldığını görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Yıllar geçtikçe Ordu’da havalimanı yapımından diğer kamu tesislerinin yapımına kadar çok güzel hizmetler verildi. Üniversitemizin arkasında inşaatına başlanan hastanenin değerli bir bölümünün tamamlanmasına kadar hem merkezi yönetimimiz hem de “Belediyelerin verdiği hizmetler her şeyden övgüye değerdir. Bu vesileyle Ordu ilimizde ve ilçelerimizde verilen hizmetlerde emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.”

Yönetim anlayışlarında milleti ön planda tutmayı ilke edindiklerini belirten Kurtulmuş, “Bizim yönetim anlayışımız, kamu hizmetlerini milleti esas alan bir anlayışla yürütmektir. Bu açıdan baktığımızda her hizmetin yerli yerinde olduğunu görüyoruz. İster belediyelerimizin hizmeti olsun, ister kamu merkezi kurumlarının hizmetleri olsun, aslında hem vatandaşlarımıza, hem şehirlerimize, dolayısıyla devletimize sunulan bir hizmettir.” “Biliniz ki devleti ileriye taşıyan bir hizmettir. Bu vesileyle bu güzel hizmetlerin Ordu, Ünye, Fatsa ve Altınordu halkına hayırlı olmasını diliyorum.”

Güler: “Söz verdiğimizin fazlasını yaptık”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler konuşmasında, pandemi süreciyle birlikte geride kalan 4,5 yılın 2 yılı geçmesine rağmen önemli yatırımların hizmete alındığına dikkat çekti.

Vaat edilenden daha fazla yatırımı halkın hizmetine sunduklarını belirten Başkan Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yol, su, çöp sorunlarının yanı sıra yeşil alanda da tüm dönemlerin rekorlarını kıracak çalışmalar gerçekleştirdik. Üstelik bu 5 yılın 2 yılı pandemiyle geçti. Bütçemizin büyük kısmını altyapıya harcıyoruz. Geldiğimizde 272 mahallede su sorunu vardı, bunu 29’a düşürdük. Çok kısa sürede İnşallah sıfırlayacağız. Kendi asfalt santrallerimizi, beton santrallerimizi kurduk, 240 yeni iş makinesi aldık. Böylece yollarımızı daha hızlı yapıp, çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı kısa sürede hizmete açabiliriz.Yeşil alan büyüklüğünü yüzde 120 artırdık.Melet projesi başta olmak üzere çöp depolama alanı olarak kullanılan alanı, Melet Projesi ile bir yaşam merkezine dönüştürdük. Bunları sadece park olarak yapmıyoruz. Mescitleriyle ders alınabilecek bir yaşam merkezine dönüştürdük. Bunun dışında Yoroz’dan Jason’a kadar söz verdik. Boztepe’den Fatsa Adası’na, Çamlık’tan diğer yatırımlara, “Söz verdiğimizin ötesinde bir projeyi tamamladık.”

“Hedefimiz kendine yetebilen bir ordu kurmak”

Kendi kendine yetebilen, afetlere dayanıklı bir Ordu inşa etmek için çalıştıklarını belirten Başkan Güler, “Amacımız öncelikle kendi kendine yeten bir şehir inşa etmek. İkinci olarak afetlere dayanıklı şehirler oluşturmak istiyoruz. Bunun için de; Sel tuzakları üzerinde çalışıyoruz. Bunlar Türkiye’ye de örnek olacak.” Çünkü Ordu’daki 14 dereden 12’si kapalı. Ünye’de 15 adet dere bulunmaktadır. Onlar da neredeyse kapalı. Fatsa’da 13 tane var. Su baskını durumunda tüm bunlar büyük sorunlara neden olabilir. Cumhurbaşkanımız 1994 yılında bunu hayata geçirdi. “Biz onun başlattığı bilime dayalı politika yaklaşımını benimsedik. Dolayısıyla afetlere dayanıklı şehirler yaratmak için artık hep birlikte çalışıyoruz” dedi.

“Proje yöneticilerimizle direkt kaleye oynuyoruz”

Ordu’da imar konusunda iki önemli sorunu çözerek Türkiye’de bir ilke imza attıklarını belirten Başkan Güler, “Belediye deyince akla altyapı ve imar geliyor. Sahil sınırını aşan gökdelen şeklinde yüksek ölçekli bir bina vardı. İmarda yaptığımız hattı yıkıp halkın kullanımına açtık. İşte Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda bu binaları yasal olarak yıkıp halkın kullanımına açtık. Yıktığımız bu bina Türkiye’de bir ilk. Onun dışında Durugöl dediğimiz göllü bir alan vardı. Burada da istediğiniz kadar kat yapma özgürlüğü vardı. Bunu aşağı çektik ve alanı 36 kata açtık. Dönümü satın aldık. Arsasını halka açtık.Bu iki eserin bugünkü maliyeti 3 milyar (katrilyon) lira.Bizim yaptığımız AK Parti Belediyesi’nin 1994’ten bu yana başlattığı kutlu yürüyüşün hayata geçirilmesidir.Doğrudan kaleye oynuyoruz. proje yöneticilerimizle birlikte Belediye bürokrasisiyle çok fazla uğraşmadan yan geçişler yapıp sonuç almıyoruz. “Bu yüzden hızlı iş yapabiliyoruz. Bu yüzden daha fazla yol yapıyoruz, su sorununu çözüyoruz, parklar yapıyoruz.” dedi.

“Fındıkta yeni ürünlere odaklandık”

Önder Güler, fındıkta ve katma değeri yüksek ürünlerde verimliliği artırıcı uygulamalara ağırlık verdiklerini belirterek, bir yıl önce Rekabet Kurumu’na başvurarak fındığı manipüle etmeye çalışan İtalyan firma hakkında soruşturma açtıklarını kaydetti. endüstri.

Başkan Güler, Rekabet Kurumu’nun, fındık ve fiyatlarını, alıcı piyasasını tekeline alan İtalyan firmanın insafına ve tekeline bırakmamak adına yaptıkları bu girişimle kendilerini haklı gördüğünü kaydederek, “İlgili yabancı firma, Daha önce kimseye randevu vermeyen firma Ordu’ya geldi. 5 saat görüştük ve fındığın fiyatını revize ettik.” “80 TL’den 95 TL’ye çıkardılar.” söz konusu.

“Fındığın 200 yıllık kötü tarihini hep birlikte aşacağız”

Lisanslı depolar ve fındık ihtisas alanları konusunda Meclis Başkanı Kurtulmuş’tan destek isteyen Başkan Güler, “Bizim zaten tüm çalışmalarımızda arkamızda olan değerli büyüğümüzden iki talebimiz var. Bunlardan biri lisanslı depoculuk. Bunun için biz de talepte bulunuyoruz. Firmayı kurduk, yerimizi seçtik, projesi hazır, lisanslı depomuz var.” Bunu soruna radikal bir çözüm haline getireceğiz. İkincisi ise fındık ihtisas bölgeleridir. Fındık üretim bölgeleri yapacağız. Ordu’ya gelen yatırımcılar burada yer olmadığını dolayısıyla gelebileceklerini söylüyor. Şimdi 50 fabrika kuracak yerimizi hazırladık. İnşallah diğer alanlarda yapacağımız çalışmalarla sorunu çözeceğiz. İnşallah fındık, “200 yıllık kötü tarihi hep birlikte aşacağız. Açacağımız tesisler ilimize, bölgemize hayırlı olsun. Altınordu’ya, Fatsa’ya, Ünye’ye hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Ünye ve Fatsa ilçelerine video konferansla bağlanan TBMM Başkanı Kurtulmuş, tesislerin hayırlı olmasını dileyerek, namazın ardından kurdeleyi keserek tesisin açılışını yaptı.

Törene AK Parti Ordu Milletvekilleri İbrahim Ufuk Kaynak, Mustafa Hamarat, Refah Partisi Eski Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan, Ordu Valisi Muammer Erol, AK Parti Ordu İl Başkanı Selman Altaş, MHP Ordu İl Başkanı Mehmet Özçelik, İlçe Belediye Başkanları, çok sayıda protokol üyesi ve vatandaşlar katıldı. tören. katıldı. – ORDU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu