Hakan Fidan ve MİT böyle kodladı!
MİT’teki FETÖ’cülerden sorumlu özel yapılanma imamı ve örgütün ağabeyi ‘Feyyaz’ kod adlı Alaattin Tabak, örgüte üye olmak suçundan 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde terör örgütünün şifreli iletişim ağı ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada tutuklandı. mahkum edilmişti.
SORUŞTURMA UZATILDI
Soruşturmanın genişletilmesi hakkında Tabak hakkında daha fazla bilgi “Devletin gizli bilgilerini siyasi ve askeri casusluk amacıyla elde etmek”Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
“GİZLİ BİLGİLERİ FETÖ’YE AKTARDILAR”
Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre; Savcının mütalaasında, sanığın MİT’in özel teşkilatında ilahiyat öğretmeni olan zanlının, MİT çalışanı ile özel konutlarda azami mahremiyet içinde teşkilat toplantıları düzenlediği belirtildi.
Öğrenci dediği MİT çalışanlarının devlet sırrı niteliğindeki gizli kalması gereken bilgileri temin ederek FETÖ’ye aktardıkları için cezalandırılmalarını talep etti.
MİT “HASTANESİ” MİT BAŞ HEKİMİ OLARAK KODLANMIŞTIR
MİT’e ilk sızma 1994’te gerçekleşti. “Doktor Sinan”Ve “Tahir”Mahkeme, kod isimlerini kullanan Murat Karabulut’un GATA özel yapılanmasının imamı iken MİT imamı olarak atandığını belirterek, örgütün şu anki MİT imamının halen MİT’te yaşayan Bülent Bişer olduğunu kaydetti. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ.
Teşkilat içinde MİT Başkanlığı “Hastane”, MİT lideri ise “Baş hekim”Mahkeme, MİT’in özel teşkilatı için seçilen kişilerin Türk ve Sünni kökenli olduğuna dikkat çekti.
DEVLETİN ÖRGÜTE SIR OLARAK BİLGİ AKTARDIĞI
Mahkeme, sanık Alaattin Tabak’ın MİT’e sızan FETÖ’cülere özel imamlık yaptığına, MİT çalışanlarından elde ettiği devlet sırrını bu amaçla kullandığı için siyasi veya askeri casusluk hatası yaptığına karar verdi. örgütün çıkarları ile.
Kendi ideolojisi ile yetiştirilen FETÖ’nün en güvendiği mensuplarını MİT’e yerleştirdiğini, ardından örgütün ve küresel ortaklarının çıkarlarını, FETÖ’nün güvenliğini ve bekasını korumak adına esasen devlet sırrı olan bilgileri ele geçirdiğini vurguladı. devlet, ulusal çıkarlar ve ulusal güvenlik.
GİZLİ BİLGİ VERMEK İSPATLAMADIR
Mahkeme, sanığın gizli kalması gereken bilgileri siyasi veya askeri casusluk amacıyla, devletin güvenliği, iç veya dış siyasi çıkarlar açısından siyasi veya askeri casusluk amacıyla elde ettiğini belirterek, İstihbarat birimlerinde (MİT, Polis ve Jandarma istihbaratı) görevlendirilen kişiler yetkisiz bilgi paylaşımı durumunda casusluk amaçlıdır. gerektiğini vurguladı.
Zaman ve yer açısından, ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin gergin olduğu veya terör olaylarının yoğun olduğu dönemlerde gizli bilgilerin verilmesi durumunda casusluk kastının varlığının kabul edilmesi gerektiğine işaret edildi.
ALT SINIRDAN GELEN TEHLİKEYE KARŞI
Mahkeme, sanığın hatasını inkar savunmasının cezayı tamamen ortadan kaldırmayı amaçladığını vurgulayarak, MİT’ten haftalık ve 15 günlük sistematik bilgi ve raporların alınmasının oluşturduğu tehlikenin ağırlığını göz önünde bulundurarak öngörülen cezanın alt sınırından kaçınılması gerektiğini vurguladı. çalışanlar. Mahkeme sanığı 21 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdıktan sonra lehte halin azaltılmasını düzenleyen 62. maddeyi uygulayarak cezayı 17 yıl 8 ay 15 güne indirdi. Örgüt üyesi olarak 9 yıl 9 ay tutuklu kaldığı için bu suçtan yargılanarak tutuklanmasına karar verildi.
Karara karşı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvuran sanığın itirazı esasen reddedildi. Yargıtay da vicdanının rahat olması ve sanığın savunmasının inandırıcı gerekçelerle reddedilmesi nedeniyle başvurunun reddine karar verdi.
kazimkarabekirajans.com.tr